dimarts, 26 de maig del 2009

Una cançó en Anglès

It’s an amazing world

Chorus
It’s an amazing world.
Amazing colours
and amazing sounds.
Amazing animals all around.

Let’s discover Africa.
Let’s go to China too.
Let’s go to South America.
There’s a lot to see and do.

Chorus
It’s an amazing world.
Amazing colours
and amazing sounds.
Amazing animals all around.

Let’s discover Europe.
Let’s go to India too.
Let’s go to Mexico.
There’s a lot to see and do.

Chorus
It’s an amazing world.
Amazing colours
and amazing sounds.
Amazing animals all around.

dimarts, 19 de maig del 2009

Els nostres equips de futbol



Aquests son els nostres equips de futbol preferits. Tots nosaltres pensem que son els millors equips i que tenen els millors jugadors. Aquests son els seus escuts:



The Beatles


The Beatles foren un grup de música procedent de Liverpool, Anglaterra, format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Són un dels grups de música pop amb més èxits i vendes de discos de la història de la música popular, i, a més, han aconseguit el reconeixement dels crítics. Les seves aportacions innovadores a la música popular i el seu impacte cultural van tenir una gran transcendència en els anys seixanta. The Beatles són una de les bandes comercialment més reeixides i aclamades per la crítica de la història de la música popular. The Beatles foren el grup amb més vendes de tot el segle XX. Al Regne Unit van llançar més de 40 singles i àlbums que van arribar al número u

dimarts, 12 de maig del 2009

La Serp


Les serps o serpents (Serpentes) són rèptilscarnívors allargats i mancats de potes. Se les pot distingir de les sargantanes sense potes per la seva manca de parpelles i d'orelles externes. Com tots els escatosos, les serps són vertebrats amniotes ectotermsescates. Actualment hi ha serps a tots els continents tret de l'Antàrtida. Se'n reconeixen quinze famílies, que incloen 456 gèneres i més de 2.900 espècies. La seva mida varia des dels 10 cm de llarg de la minúscula Leptotyphlops carlae7,6 metres de les pitonsanacondes. Titanoboa, descoberta recentment, fou una serp del Paleocè que assolí una llargada de 13 metres. Es creu que les serps evolucionaren de sargantanes excavadores o aquàtiques durant el període Cretaci (fa uns 150 milions d'anys). La diversitat de serps modernes aparegué durant el Paleocè (fa 65,5-56 milions d'anys). La majoria d'espècies no són verinoses, i les que ho són utilitzen el verí més aviat per matar i sotmetre les preses que per autodefensa.


Dites populars catalanes


Relacionades amb les Estacions


Primavera arribada, ovella esquilada.
Per la primavera, res no és com era.
En l'estiu, tot lo món viu.
Estiu calorós, hivern rigorós.
La tardor, porta la tristor.
Pluja de tardor, fa bona saó.
Pluja d'hivern, dia d'infern.
En hivern, bona sopa i vi calent.


Relacionades anb el menjar


A la taula i al llit, al primer crit.
Tinc gana! ... Menja't una cama!
Tinc set! ... Pixa a la taula i beu a galet!
No hi ha alegria amb la panxa buida.
Qui canta a taula i xiula al llit, no té al seny gaire complit.


Relacionades amb el temps


Pel maig, cada dia un raig
Cel rogent, pluja o vent.
Rojor al vespre, sol a a la finestra
Març ventós, abril plujós.
A l'estiu, tota cuca viu
Quan al cel hi ha cabretes, a la terra hi ha farinetes.
Març marçot, mata a la vella a la vora del foc, i a la jove si pot!


dimarts, 5 de maig del 2009

Els ratpenats


Els ratpenats (Chiroptera), en valencià rates penades, també anomenats en català ratapinyades, ratapenades, muriacs, muricecs, voliacs o quiròpters,[2] són un ordre de mamífers. Amb aproximadament 1.100 espècies,[3] els ratpenats representen aproximadament un 20% de totes les espècies de mamífers, cosa que els converteix en el segon ordre més gran d'aquesta classe per darrere dels rosegadors. Són els únics mamífers capaços de volar,[4] s'han estès gairebé arreu del món i han ocupat una varietat de nínxols ecològics diferents. Els ratpenats juguen un rol ecològic vital com a pol·linitzadors de flors, i també juguen un paper important en la dispersió de llavors. Moltes plantes tropicals depenen completament dels ratpenats. Els ratpenats tenen les potes anteriors transformades en ales i alguns es guien i cacen per ecolocalització.[5] Els ratpenats poden ser frugívors, insectívors o alimentar-se d'ocells i altres petits vertebrats. Alguns, com els vampirs, beuen sang.

La granota


Granota és el nom d'ús generalitzat per designar diversos amfibis. Concretament, es refereix a tots els membres d'aquest ordre que no tenen la pell rugosa a l'esquena, ja que aquests se solen anomenar gripaus. Els diferents usos de la paraula granota i gripau es deuen a la discrepància entre la classificació vernacular i la classificació científica del grup dels anura. Aquests amfibis viuen generalment a llocs d'aigües dolces com estanys i rius. Més d'un 90% de les espècies de granota pertanyen a la família Ranidae.
Tenen una morfologia força peculiar car el cap i el tòrax formen una unitat indiferenciada. A l'edat adulta no tenen pas cua, tenen una respiració dual, pulmonar i cutània, i tenen quatre potes a diferència de les etapes anteriors de l'espècie, com la del capgròs.
El seu mitjà de comunicació és mitjançant sons vocals produïts per la laringe. Segueixen la reproducció comuna de tots els amfibis, mitjançant ous sense closca els quals necessiten d'una humitat constant.

Les granotes en diferents cultures

La granota ha adquirit diversos significats al llarg del temps en diverses cultures. A l'època dels faraons egipcis, representaven la fertilitat, perquè hi havia moltes granotes després de la crescuda del Nil. Diversos deus van adoptar la forma d'aquest animal, com Heget, o van acompanyar-se de granotes, com Hapy.

Des dels temps medievals, les granotes simbolitzaven allò lleig però amb talents ocults i així es va crear la figura folclòrica del príncep convertit en granota, a qui un petó podia alliberar de la forma animal (final feliç de molts contes populars). Aquesta figura ha inspirat nombrosos personatges de ficció.
L'any 2008 fou declarat l'any de la granota per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN)